Det fælles og det folkelige

I det grundtvigske syn på kristendom og menneskeliv har det fællesmenneskelige og det kulturelle en vigtig plads. Derfor holder Mellerup Valgmenighed – ved siden af højmessen – en række arrangementer såsom litteraturkreds, foredrag i samarbejde med Fri - og Efterskolen, hyggeeftermiddage i præstegården, udflugter, kirkehøjskole og sommerfest. Der er også altid kirkekaffe efter gudstjenesterne.

Alle er velkomne!

Kommende arrangementer

Læsekreds: Tolkiens Hobitten

Onsdag d. 1. november og 6. december kl. 19:00. Dette efterår forlod vi i læsekredsen første aften Jørgen Steins Havnstrup til fordel for Karen Blixens Afrika, da vi begyndte med Skygger på Græsset, den mindre kendte – men ikke mindre fremragende – toer til hendes filmatiserede klassiker Den afrikanske farm. Årets to resterende aftener læser vi J.R.R. Tolkiens Hobitten, forhistorien til den verdenskendte trilogi Ringenes Herre. I det fredelige Herredet bor en hobbit i sit trygge, varme hobbithul, hvor alt ånder fred og ingen fare. Lidet aner han, at han snart vil blive indviklet i eventyr, han ikke kunne have drømt om. Anden halvdel af bogen til 6. december. Valgmenighedspræst Isak Krab Koed indleder aftenerne.

Husk selv at medbringe kaffe og kage.

Filmaften i valgmenigheds-kirken: Som i Himlen

Onsdag d. 22. november kl. 19:00. Denne aften i november afholder vi endnu en dejlig filmaften i valgmenighedskirken. Denne gang skal vi se filmen "Som i Himlen" med Kay Pollak som instruktør:

Den internationalt anerkendte dirigent, Daniel Daréus, afbryder drastisk sin karriere og trækker sig tilbage til sin barndomsby i Norrland. Det varer ikke længe, før Daniel bliver opfordret til at komme og lytte til det lokale kirkekor, som øver hver torsdag i forsamlingshuset – bare for at give nogle gode råd. Daniel har svært ved at afslå, og fra det øjeblik er intet som tidligere i den lille by. Koret udvikler sig og vokser, og Daniel får både venner – og fjender. Og han møder kærligheden…

Vi starter filmen kl. 19.00, og der vil efterfølgende være drøftelse af filmen over en kop varm kakao og hjemmebagte boller.

Vi håber, at rigtig mange af jer har lyst til at dele denne filmoplevelse med hinanden, og at I inviterer familie, venner, naboer osv. med til denne hyggelige aften.

Julehygge i præstegården

Søndag d. 3. december kl. 14:00. Det' sørme - det' sandt - de'cember. Og ganske vist er det ikke jul på slottet, der venter os, men sol ser ind i slot og vrå, og mon ikke, lysets engel også er lyslevende til stede i Mellerup Valgmenighed 1. søndag i advent? Et nyt kirkeår begynder, og julen står for døren. Derfor samles vi i menigheden til adventshygge i præstegården efter gudstjenesten 1. søndag i advent med æbleskiver, gløgg, en julehistorie, sang, kaffe og kage.

Det barn, som sig glæder fromt og kønt

Søndag d. 17. december kl. 10:00 ... skal aldrig den glæde miste. Sådan skriver Ingemann i Julen har bragt velsignet bud. Det lover godt for friskolens Lucia-piger, der traditionen tro vil deltage i vores gudstjeneste 3. søndag i advent med deres optog af lysende, syngende juleglæde. Og for den, der har ører at høre med, er der endnu mere at lytte til: Også efterskolens elever er med til gustjenesten med julesang og julemusik. Kom og bliv som barn igen, når Lucia-pigerne baner juleglædens vej, og stemmernes lys skinner frem af vintermørket.

Mellerup Valgmenigheds 125-årsjubilæum

Udflugt til Samsø Kr. Himmelfarts Dag 2014