Velkommen hos Mellerup Valgmenighed

Mellerup Valgmenighed blev dannet i 1890, og samme år blev kirke og præstebolig bygget og kirkegården anlagt. Kirken blev indviet den 14. december med en festgudstjeneste, og valgmenighedens første præst, den senere så kendte digter og forfatter Jakob Knudsen, blev indsat i embedet. Det folkelige og kirkelige liv, inspireret af Grundtvigs tanker, havde fået et værested.

Vi minder om, at det er på søndag d. 23. september kl. 14,

der er indsættelsesgudstjeneste.

Provst Ingelise Strandgaard står for indsættelsen af Niels Sander Pedersen.

Vi har inviteret valgmenighedspræster og sognepræster fra Randers Nordre Provsti til gudstjenesten, og håber mange vil gå med i procession.

Desuden har vi inviteret bestyrelser fra de østjyske valgmenigheder Norddjurs, Balle, Bering og Odder. Naboer, venner og Niels’ familie er ligeledes inviteret

Selvfølgelig håber vi, at mange fra menigheden vil komme og være med til at gøre denne dag stor og minderig for Niels og alle andre.

Efterfølgende byder vi på et eftermiddags-traktement i friskolens lokaler.

Vi glæder os – alle er velkomne.

Høstgudstjenesten bliver i år søndag d. 7. oktober.

Næste kirkeblad med gudstjenesteliste og kalender over arrangementer omdeles / sendes ud sidst i september.

Venligste hilsner bestyrelsen.

Præsten
Niels Sander Pedersen

Vilhelm Bergsøes Vej 43, 3. th.

8210 Aarhus V

E-mail: nielssanderpedersen@gmail.com

September i Valgmeningheden

Den 6. september.

Som tidligere skrevet ordineres vores nye præst Niels Sander Pedersen i Aarhus Domkirke torsdag d. 6. september kl. 17. Alle er velkomne til at overvære ceremonien. Der skal i alt være 4 ordinationer- så vi kan forvente en stor procession. Bl.a. vil provsten for Randers Nordre provsti deltage, og det er selvfølgelig biskop Henrik Wigh-Poulsen, der står for ordinationerne.

Den 9. september.

Som annonceret i kirkebladet er der gudstjeneste søndag d. 9. september med efterfølgende konfirmandindskrivning.

Det bliver Niels’ første gudstjeneste og dermed første konfirmandindskrivning.

Det har tidligere været praksis, at de vordende konfirmander fra friskolen inden sommerferien fik et brev angående konfirmandundervisning i valgmenigheden. Det kunne ikke lige realiseres i år, da valget af præst fandt sted meget tæt på sommerferien.

Niels har siden skrevet et fint brev ang. konfirmandundervisningen. Brevet vedhæftes, så vordende konfirmander, forældre og andre interesserede kan læse om Niels’ tanker og ideer med konfirmationsforberedelse.

Den 23. september.

Som annonceret i kirkebladet er der gudstjeneste søndag d. 23. september.

Det holder vi fast i, men dog med ændringer. Der er indsættelsesgudstjeneste kl. 14.

Provst Ingelise Strandgaard står for indsættelsen af Niels.

Vi inviterer valgmenighedspræster og sognepræster fra Randers Nordre Provsti til gudstjenesten og håber mange vil gå med i procession.

Desuden inviteres bestyrelser fra de østjyske valgmenigheder Norddjurs, Balle, Bering og Odder.

Endelig håber vi, at mange fra menigheden vil komme og være med til at gøre denne dag stor og mindeværdig for Niels og alle andre.

Efterfølgende byder vi på et eftermiddags-traktement i friskolens lokaler.

Alle er velkomne.

Høstgudstjenesten bliver i år søndag d. 7. oktober.

Kirkeblad

Medlemmer af valgmenigheden modtager fire gange årligt kirkebladet med posten. Læs de seneste numre som PDF ved at klikke på billederne her til højre. Du vil herefter får muligheden for at læse de forskellige kirkeblade. God fornøjelse