Det fælles og det folkelige

I det grundtvigske syn på kristendom og menneskeliv har det fællesmenneskelige og det kulturelle en vigtig plads. Derfor holder Mellerup Valgmenighed – ved siden af højmessen – en række arrangementer såsom litteraturkreds, foredrag i samarbejde med Fri - og Efterskolen, hyggeeftermiddage i præstegården, udflugter, kirkehøjskole og sommerfest. Der er også altid kirkekaffe efter gudstjenesterne. Alle er velkomne!

Kommende arrangementer

Læsekreds

Onsdage 30. januar, 27. februar og 27. marts kl. 19 i præstegården

Læsekredsen er godt i gang, nu med en ny præst for bordenden og heldigvis bistået
af kyndige læseheste. Vi færdiggjorde inden jul første del af Martin A. Hansens ”Orm
og Tyr”, og nu skal vi bide skeer med anden del, der bl.a. beskæftiger sig med de
danske kirkebyggerier. Enhver er velkommen til at være med, uanset om bogen
er læst eller ej. I februar skifter vi kurs og læser ”Intet nyt fra Vestfronten” ihukommende
den nyligt overståede 100-årsfejring af fredsprokla-meringen. Bogen giver
et barskt indblik i skyttegravenes rædsler. Medbring selv kaffe og kage.
For nærmere information, kontakt præsten.

Filmaften i valgmenighedskirken

Torsdag d. 7. februar kl. 19 i Valgmenighedskirken

Der er godt at kende historien, og når man så endda kan lære den på underholdende
vis, er det jo ingen sag. Denne aften blænder vi op for den norske film ”Kongens Valg”
fra 2016. Hovedrollen spilles af ingen ringere end danske Jesper Christensen, og
gennem filmens historiske fortælling lærer vi mere om den norske besættelseshistorie.
Præsten indleder aftenen, og efter filmen serveres naturligvis varm kakao og boller.

Hyggeeftermiddage

Torsdage 24. januar, 21. februar og 14. marts kl. 14.30 - 16.30 i præstegården

Det må gerne være hyggeligt indimellem. Og det er det på udvalgte torsdage i
præstegården! Kaffebordet er dækket, og højskolesangbogen ligger også parat.
Nu er der endda kommet klaver i konfirmandstuen, så mon ikke sangen flyder
ganske let. Og snakken ikke mindst. Præsten vil også underholde med en lille
fortælling. Pris for kaffebord: 20 kr.

Fyraftensgudstjeneste

Torsdag d. 14. februar kl. 17.00 i Valgmenighedskirken

I november prøvede vi kræfter med en fyraftensgudstjeneste, og det fortjener en gentagelse.
Sidste gang blev der læst digte af både Søren Ulrik Thomsen og Jørgen Leth,
så det er ikke godt at vide, hvad præsten finder på denne gang.

I hvert fald bliver det et pusterum fra hverdagens hamsterhjul.
Gudstjenesten slutter inden aftensmadstid.